czwartek, 29 listopada 2012

Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym


Składniki:
  • paczka makaronu penne
  • pierś kurczaka
  • ok 1/2 kg pieczarek
  • duża śmietana 18%
  • mąka
  • przyprawy
  • kostka rosołowa



Przygotowanie:
Gotujemy makaron. Pierś kurczaka kroimy, nacieramy przyprawami (ja lubię słodką paprykę i carry) i obsmażamy. Pieczarki kroimy i smażymy do miękkości. W tym czasie przygotowujemy bulion, gdy będzie chłodny dodajemy do niego śmietanę i gotujemy na małym ogniu. W szklance przygotowujemy zaprawę do sosu rozpuszczając mąkę w wodzie, a następnie wlewamy do gotującej się śmietany i gotujemy ok 10 minut. Przyprawiamy według smaku.
Po przygotowaniu składników cieszymy się smacznym obiadem :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz